Négy világcég verseng a budapesti olimpiáért

MTI
2002.01.21. 17:55
A világ négy legnagyobb tanácsadó vállalata, az Arthur Andersen, az Ernst and Young, a Price Waterhouse Coopers és a KPMG adott be pályázatot a 2012-es olimpia budapesti megrendezésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.
Fürjes Balázs miniszteri biztos az MTI érdeklődésére azt mondta: mindegyik, ezen a területen is nagy tapasztalattal rendelkező cég magyar városrendezőkkel és tervezőkkel együtt képzeli el tevékenységét. A nyílt eljárásra vonatkozó ajánlati felhívást november 21-én tették közzé, a felbontásra hétfőn került sor, a győztest pedig február 5-én hirdetik ki.
- Akkor a megbízási díjat is nyilvánosságra hozzuk - jelentette ki Fürjes, aki egyúttal hozzátette: a négy vállalat sok energiát fordított pályázata elkészítésére, ami bizonyítja, hogy valamennyien fantáziát látnak az olimpiarendezésben, azaz az elképzelés szerintük is reális.
A megvalósíthatósági tanulmány elkészítőjét az ISM munkatársaiból álló testület jelöli ki, de a döntésben - személyesen vagy megbízottja révén - az Olimpiai Pályázat Előkészítő Bizottság négy társelnöke, Schmitt Pál MOB-elnök, Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, Nébald Rudolf, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségének elnöke és T. Mészáros András, a Pest megyei közgyűlés elnöke is részt vehet.