Miklós
-7 °C
4 °C

Kovács Antal aranyérmet szerzett a cselgáncs Hungária Kupán

Index
2002.03.03. 19:44
Szabó Brigitta szombati bronzérme után vasárnap Kovács Antal arany- Kosztolánczy György pedig ezüstérmet nyert a 37. cselgáncs Hungária Kupán.

Barcelonai olimpiai bajnokunk, Kovács Antal remek dzsúdóval mutatkozott be. A francia Melicine-en négy dobást is végrehajtott, az utolsót aztán ipponnal honorálták a bírók. Az Atomerőmű sportolója folytatásban sem adta alább: a szlovén Petek, a szlovák Palkovacs és az orosz Balacsinszki ellen is ippongyőzelmet szerzett.

Négy diadalával a tavalyi vb-ezüstérmes bejutott a döntőbe - ez rajta kívül egyetlen magyarnak sikerült, az ugyancsak 100 kg-os Kosztolánczy Györgynek, aki iráni, ukrán, román és dél-koreai vetélytárson keresztül menetelt a fináléig. Az aranycsata nagy taktikai csatát hozott, amelyben az Európa-bajnoki kiküldetésért is rivális két cselgáncsozó közül Kovács került ki győztesen, miután yuko értékű akcióval verte Kosztolánczyt.

A két dobogós versenyző mellett a 90 kilós Hadfi Dániel is éremközelbe került. Noha az ukrán Grekov a bronzmeccsen legyőzte, a fiatal Hadfi a versenyen több, a jövőre nézve bíztató villanást produkált. Az ukrán Masurenko személyében például a kategória elmúlt évi Grand Prix-győztesét múlta felül, a jugoszláv Dragics ellen pedig három másodperccel a vége előtt fordította a maga javára a csatát.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.