Judit
3 °C
6 °C

Hermann Maier nem vonul vissza

MTI
2002.03.20. 16:21
Nem tervezi visszavonulását a súlyos motorbalesetéből felépült Hermann Maier. A világklasszis osztrák síelő úgy véli, ostobaság lenne most abbahagynia.

- Túl sokat dolgoztam ahhoz, hogy most, amikor visszatérhetek feladjam - mondta Maier. - Még mindig élvezem a síelést és, ha a lábaim engedelmeskednek, akkor folytatom.

Maier tavaly augusztusban szenvedett - karrierje szempontjából majdnem végzetes - motorbalesetet, mivel mindkét lába eltört és az esetleges amputáció is szóba került. Szerencsére erre nem került sor, sőt a Salt Lake City-i téli olimpia február 8-i rajtja előtt nem sokkal már újra síelhetett, de úgy érezte: nem tudna hírnevéhez méltón szerepelni, ezért távolmaradt a játékoktól.

- Emellett fájdalmaim is voltak. Tulajdonképpen hat hónap után a napokban tudtam először igazán jól aludni. Úgy, hogy nem ébredek fel időnként a lábam miatt. Maier ugyanakkor nem sietteti a visszatérését:

- Azt hiszem egy kis időre még szükségem van, de ez egy ilyen súlyos trauma után érthető. Mindenesetre újra edzeni fogok és majd meglátjuk. Valószínűleg egy-két versenyre szükségem lesz, amíg újra belejövök.

A következő idény október 27-én, Maier számára hazai pályán, az ausztriai Söldenben kezdődik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.