Baumgartner tízbe várja magát Interlagosban

Index
2002.03.29. 14:06
Március 30-án, szombaton Sao Paoloban az interlagosi pályán élete első teljes F-3000-es idényét kezdi majd meg Baumgartner Zsolt, ráadásul mindezt a tavalyi bajnok, a Nordic Racing csapat versenyzőjeként teheti meg. A Brazil Nagydíj előtti időmérő edzésre magyar idő szerint pénteken este kerül sor, a versenyt pedig szombaton este futják majd. Baumgartner Zsolt már hétfő óta Brazíliában tartózkodik, ahol a Nordic mérnökeivel és szerelőivel az utolsó simításokat végzik azon az autón, mely a márciusi tesztek során sokszor cserben hagyta Zsoltot.

"Egyre nagyobb bennem a feszültség, hiszen életem eddigi legfontosabb évada kezdődik meg órákon belül. Az idei teszteken rendkívül balszerencsés voltam, hiszen Estorilban egy óriási ütközés részese voltam, és a többi teszten is állandó műszaki gondokkal küszködött a csapat. Az estorili ütközést szerencsésen megúsztam, és most már semmi nyoma sincs a baleset után nyaki fájdalmaimnak. Lelkileg sem viselt meg különösebben az eset, de a későbbi teszteken egyre nehezebben dolgoztam fel, hogy mindig elromlott valami az autón"- mondta Baumbartner a verseny eleőtt.

"A csapat rengeteget dolgozott azért, hogy ideálisak legyenek a körülmények, de sajnos mindig közbejött valami váratlan hiba. A történtek ellenére bizakodó vagyok, hiszen nem elképzelhetetlen, hogy két rossz hónap alatt minden idénre tervezett balszerencsét letudtunk, és mostantól kezdve csak pozitív élményekben lesz részünk. Előzetesen célkánt azt tűztem ki magam elé, hogy szeretnék a legjobb tíz közé bekerülni Brazíliában"- folytata az esélylatolgatást a magyar pilóta.