Női teniszezőink kiestek a Világcsoportból

MTI
2002.07.21. 14:17
Már a vasárnapi első egyéni mérkőzés eldöntötte a magyar-argentin Fed Kupa osztályozó sorsát, mert a két csapat legjobb teniszezőinek találkozóján Mandula Petra 2 óra 1 perc alatt kikapott Clarisa Fernandeztől.

Ezzel a vendégek 3-0-ás, behozhatatlan előnyre tettek szert, s jövőre is a Világcsoportban szerepelnek. A magyarok két év után ismét az Euro-afrikai zóna I. csoportjában lépnek majd pályára.

A magyar játékos (97. a világranglistán) hatalmas lehetőséget szalasztott el a 46 perces első játszmában, mert 3:0-ra vezetett. A szinte végig védekező stílusban teniszező Fernandez (38.) azonban nagy küzdelemben egyenlített, majd a hajrában is pontosabb volt. Mandula fél óra alatt egyenlített, de a döntő szettben 3:1-es hátrányba került. Jó játékkal azonban még egyenlített (4:4), de a végén újra sokat rontott, s ez eldöntötte a meccs sorsát.

Temesvári Andrea, a magyar női teniszválogatott kapitánya bosszús volt a kiesés miatt, de nem hibáztatja a játékosokat: "Mindhárom elveszített mérkőzésen győzhettünk volna, apróságokon múlott a siker. Sajnálom, hogy Mandula Petra nem tartotta életben reményeinket, mert jól játszott. Egyértelmű a célunk, jövőre vissza kell kerülnünk a Világcsoportba!"

Fed Kupa, Világcsoport, osztályozó:
Budapest: Magyarország-Argentína 0-3
Mandula Petra-Clarisa Fernandez 5:7, 6:2, 4:6