Buffon támadja, Puhl Sándor védi a bírót

MTI
2002.09.19. 16:01
Nagy vihart kavart, hogy Lopez Nieto játékvezető kétszer is megismételtetett egy szabadrúgást a szerdai Feyenoord-Juventus BL-mérkőzésen, főleg azért, mert a hazai gólzsák Pierre van Hooijdonk harmadszorra már betalált az olasz kapuba. Ezzel egyenlítettek a vendéglátók.

Puhl Sándor, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke, a hajdani sztárbíró egyetért a döntésekkel: Mindkét ítélet teljesen jogos volt, mivel a sorfalnak meg kell tartania az előírt 9.15 méteres távolságot. Lopez Nieto akár harmadszorra is nyugodtan visszarendelhette volna a labdát, hiszen az UEFA nyáron felhívta a figyelmet az ilyen esetekre - érvelt az MTI érdeklődésére, hozzátéve: bár a futballisták gyakran "lopják a távolságot", a spanyol sípmester szigora remélhetőleg új szokást honosít meg.

Érthetően épp ellenkező véleményen van Gianluca Buffon, a torinóiak kapusa: Majd szétvet a méreg. Van Hooijdonk életveszélyes szabadrúgáslövő, és ha sorozatban kapja a lehetőségeket a bírótól, egyszer biztosan betalál. Ráadásul harmadszorra jóval előrébb hozta a labdát.