Szerződést kötött az Universum és az HBO

MTI
2003.01.02. 16:35
Jól kezdődött az év az Universum, Erdei Zsolt csapata számára: a hamburgi profi ökölvívó klub szerződést kötött az amerikai HBO televízióval.
- Hatalmas eredménynek tartom a megállapodást, hiszen olyan partnert találtunk, amely világszerte nagyszerűen népszerűsíti a sportágat - mondta Klaus-Peter Kohl menedzser, s hozzátette: kétéves egyeztetés után New York-i idő szerint kevéssel szilveszter előtt sikerült megállapodni minden kérdésben.
A kontraktus részleteiről egyik fél sem árult el semmit. Sajtóértesülések szerint több évre szóló szerződésről van szó, amely elsősorban a Klicsko-testvérek összecsapásaira "épít".
A két ukrán nehézsúlyú bokszoló közül a WBO-világbajnok Vlagyimir március 8-án Hannoverben lép ringbe, ellenfele a kanadai Kirk Johnson, a Puerto Ricó-i Fres Oquendo, vagy a brit Európa-bajnok Danny Williams lehet.
Vitalij Lennox Lewis ellen készül. A világszerte hatalmas érdeklődéssel várt találkozóra április 12-én Las Vegasban vagy egy héttel később a New York-i Madison Square Gardenben kerül sor.