Karl Malone és Gary Payton aláírtak a Lakershez

MTI
2003.07.16. 12:38
Karl Malone és Gary Payton nem váratta sokáig a Los Angeles Lakers vezetőit, és az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság szabadügynökökre vonatkozó átigazolási időszakának megkezdése után azonnal, kedd éjjel után egy perccel mindkét sztár aláírta szerződését a csapathoz.

A két veterán klasszis érkezése már régóta tudott volt, de az írásos megegyezésre az NBA-szabályok miatt egészen kedd éjfélig nem volt lehetőség. Ezzel összeállt a Shaquille O'Neal, Kobe Bryant, Karl Malone, Gary Payton négyes, amelytől mindenki a Lakers idén elvesztett bajnoki címének visszaszerzését várja.

A kétszer az idény legértékesebb játékosának választott Malone - aki 18 szezon után vált meg a Utah Jazztől - két évig, a "veterán" alapbérnek számító évi 1.5 millió dollárért játszik majd Los Angelesben. A Milwaukee-tól mindössze néhány hónap után távozó Payton évente 4.9 millió dollárral gazdagodik.

A Minnesota Timberwolves sem tétlenkedett, és megszerezte a nigériai centert, Michael Olowokandit. Az 1998-as játékosbörze első kiválasztottja a Los Angeles Clipperstől érkezett, három évre 16.2 millió dollárért.