Élvonalbeli maradhat a Soproni Postás

MTI
2003.09.03. 18:10
Bár az utóbbi hetekben kétszer is felmerült a megszűnés lehetősége, végül happy enddel zárult a Röhnisch-Foton Sopron története, és a női kosárlabdacsapat mégis elindulhat az NB I A-csoportjában.
A Női Hivatásos Alszövetség korábbi ülésein először az A-, majd a B-csoporttól is "eltanácsolták" az együttest, ám ezúttal pozitív fordulatot vett az ügy.
- A bajai Bácska Sport Kft-nél tulajdonosváltás történt. Az új többségi tulajdonos a soproni székhelyű HunBasket Kft., amely a Röhnisch-Foton Sopron csapatát üzemelteti - mondta az MTI érdeklődésére Nyíri Dezső ligaelnök, hozzátéve: az új vezetésnek megfelelő pénzügyi garanciákkal kell biztosítania a bajnoki szereplés és a működés feltételeit a teljes évadra. Ezek bemutatására szeptember 10-ig kapott haladékot.
A tavaly még élvonalbeli bajai együttes a folytatásban a Röhnisch-Foton fiókcsapataként működik tovább eredeti székhelyén, de az NB I B-csoportjában. Ott ugyanis a Debreceni Sportiskola visszalépésével megürült egy hely, így a második vonalban 16 klub kezdi meg a 2003/2004-es idényt.
- Örülünk, hogy szerencsés véget ért ez a történet, hiszen mindenütt jó, de legjobb az A-csoportban - szögezte le Fűzy András ügyvezető igazgató, utalva arra, hogy korábban a soproniak számára még az osztrák élvonalban való szereplés is felmerült.