Fölényes soproni Euroliga-győzelem

MTI
2003.11.06. 10:44
A két forduló után egy-egy győzelemmel és vereséggel álló Orsi-Euroleasing Sopron hazai pályán magabiztosan győzte le az olasz CUS Chietit a női kosárlabda Euroliga 3. fordulójában. A soproniak legjobbja a 13 pontig jutó Zakaluzsnaja volt. A félgőzzel megnyert találkozón Natalia Hejková edző a mérkőzés végén már pihentette is az idegenlégiósokat és a fiataloknak adott lehetőséget. A befejezéskor 85-63-at mutatott az eredményjelző.

A Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapata sima győzelmet aratott a svájci Fribourgban az Európa Kupa nyitófordulójában. A hajdúságiak a 93-82-re nyertek idegenben, a magyar csapat legjobb dobói a 21 pontos Green 21 és a három triplával 20 pontig jutó Lee voltak. Ugyanebben a sorozatban szintén győzelemmel rajtolt a Kaposvár csapata. Ivkovicsék a cseh MK Novy Jicin otthonában nyertek 96-87-re. A somogyi együttesben Simon 29, Varga, négy hárompontossal 19, Ivkovic 18 pontig jutott.

A férfi Euroliga küzdelmeiben most kezdődtek el a csatározások, és itt honi csapat nem, de magyar kosarasok érdekeltek. A francia Villeurbanne, Gulyás Róbert csapata hazai győzelemmel kezdte meg szereplését. A válogatott center sérülés miatt nem lépett pályára. A másik két magyar, Dávid Kornél és Báder Márton csütörtökön lép pályára.

Férfi Euroliga, eredmények, 1. forduló:
A-csoport:
Ulker Istanbul (török)-AEK Athén (görög) 75-69
Lottomatica Roma (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 59-61
B-csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Montepaschi Siena (olasz) 84-71
C-csoport:
Villeurbanne (francia)-Alba Berlin (német) 91-89
Pamesa Valencia (spanyol)-Benetton Treviso (olasz) 89-64