Zsoldos András a férfi kosárlabdázók kapitánya

MTI
2003.11.25. 18:09
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökségi ülésén eldőlt, hogy a jövőben Zsoldos András irányítja a férfi válogatottat, a női csapat élén pedig Rátgéber László marad a szakvezető.
- Mindkettejük megbízatása a jövő szeptemberi Európa-bajnoki selejtező végéig szól. Ha ezt sikerrel veszik az együttesek, akkor a szerződésük a 2005-ös kontinenstornáig meghosszabbodik, ha nem, az elnökség újra tárgyalja a helyzetet - mondta az MTI érdeklődésére Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára.
Az Atomerőmű SE vezetőedzőjeként is tevékenykedő Zsoldos Varga Mátyást váltja, aki a sikertelen Eb-selejtező után, februárban távozott posztjáról.
- Először is végig kell gondolnom a keretet, fel kell vennem minden kiszemelttel a kapcsolatot. Az érdemi munka a nyári összetartással kezdődik, az Eb kalapjainak ismeretében csak nehéz és nagyon nehéz ellenfelekre számítok a decemberi sorsoláson. A klub elfoglaltságaimmal csak szeptemberben ütközik majd az új megbízatásom, amikor a bajnoki felkészülés zajlik Pakson - fejtegette az újdonsült szövetségi kapitány.
A nemzeti együttest 1997 óta irányító Rátgéber László még nem értesült mandátumának meghosszabbításáról a szövetségtől.
A 2005-ös Eb csoportbeosztását december 13-án sorsolják ki Zágrábban, a magyar férfi válogatott a harmadik, míg a női a második "erősségű" kalapba került.