Nagy János címvédésre készül

MTI
2004.01.07. 11:05
Két bajnoki öv lesz a tét Nagy János számára a február 14-i, tapolcai profi ökölvívó gálán. A Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú interkontinentális bajnoka megszerezheti a Boksz Világszövetség (WBA) hasonló címét.

Nagy eddigi 15 profi mérkőzéséből egyet sem veszített el, sőt 11-et idő előtt, k.o.-val sikerült befejeznie. A korábbi profi magyar-bajnok tavaly május 10-én Miskolcon csatolhatta fel először a derekára a WBO kisvilágbajnoki övét, amit első alkalommal október 25-én Szolnokon védett meg technikai k.o.-val az argentin Julio Pablo Chacónnal szemben.

A Szorito.hu című internetes szaklapnak adott interjúban Rácz Félix, Nagy menedzsere két lehetséges ellenfél nevét említette: az egyik a bolgár Kirkor Kirkorov (24 győzelem, 5 vereség, 5 k.o.), a másik pedig a dél-afrikai Patrick Malinga (15 győzelemn, 4 vereség, 1 döntetlen, 13 k.o.).

"Rövidesen megkapom a videofelvételeket a két lehetséges ellenfelemről" - idézte a lap Nagyot. - "Amint ez megvan, elkezdem az elemzést és a konkrét felkészülést." A tervek szerint a tapolcai gálát élőben közvetíti az egyik kereskedelmi televízió.