Újabb olimpiai kvóta birkózásban

MTI
2004.02.15. 19:22
A 60 kilós Wöller Gergő bejutott a négy közé, és ezzel megszerezte az olimpiai kvótát a szabadfogású birkózás szófiai ötkarikás selejtezőjében. Wöller a csoportban legyőzte a Puerto Rico-i Sofót, majd a négy közé jutásért magabiztosan, technikai tussal verte a nigériai Tebét, és ugyan az elődöntőben 3-2-re kikapott a katari Ibrahimtól, megszerezte az olimpiai részvételi jogot.

Szófiában Wölleren kívül még két magyar birkózó próbálkozott kvótaszerzéssel: Dobozi Zoltán (55 kg) már szombaton kiesett, Farkas Zoltán (96) pedig a kubai Moralestől vasárnap elszenvedett vereségével mondott búcsút olimpiai álmainak.

"A jelenlegi mezőnyben a négy megszerzett athéni hely reálisnak mondható - mondta az MTI-nek Szűcs András, a Magyar Birkózó Szövetség szakfelügyelője.

A magyar szabadfogású csapat öszesen 4 olimpiai kvótát szerzett: Wöllert megelőzően a tavalyi, New York-i világbajnokságon Szabó Gergő (66 kg), Ritter Árpád (74) és Aubéli Ottó (120) szerzett Magyarországnak indulási jogot súlycsoportjában.