Tízezreket várnak Pantani temetésére

MTI
2004.02.17. 12:33
A szombaton holtan talált klasszis kerékpáros, Marco Pantani szülei úgy döntöttek, hogy nyilvános lesz fiuk temetése. A Cesena melletti Cesenaticóban sorra kerülő, szerdai gyászszertartásra több tízezer embert várnak Olaszországból és külföldről.
A ravatalt a tervek szerint már kedden felállítják, hogy a 34 évesen elhunyt kerekes drukkerei végső búcsút vehessenek kedvencüktől.
Időközben a versenyző honlapjára (http://www.pantani.it) szinte özönlenek a részvétüzenetek és a szeretetet tükröző sorok.
"Teljesítményeddel éveken keresztül elkápráztattál bennünket, szeretnénk még egyszer megköszönni" - írta a Kalóz becenévvel illetett néhai csillag egyik rajongója.
Pantani - aki 1998-ban megnyerte a világ két leghíresebb körversenyét, a Tour de France-t és a Giro d,Italiát - holttestét szombat éjjel találták meg Riminiben, egy szállodai szobában. A boncolás megállapította, hogy agyi és tüdőödéma okozta a halálát, de hogy ezeket mi idézte elő, azt várhatóan csak hetek múlva tudják megállapítani az illetékesek. A szobában négy különböző antidepresszáns dobozára bukkantak, amelyek közül több üres volt. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a doppingolás miatt többször eltiltott, depresszióval küzdő kerékpáros - tudatosan vagy véletlenül - túladagolta a szereket.