Sok munka vár még Athénra az olimpiáig

MTI
2004.02.26. 13:32
Továbbra is nagyon sürgeti az idő az augusztusi athéni olimpia szervezőit: Denis Oswald, a NOB koordinációs bizottságának vezetője szerint sok munka vár még a házigazdákra az előkészületeket illetően. "Ha az ember körbejár az egyes leendő helyszínek között, tapasztalja a lemaradást" - mondta Oswald a görög fővárosban az olimpiai család mintegy 500 képviselőjének. Jelentésében ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy az augusztus 13-i nyitányig hátralévő idő maximális kihasználásával minden beruházás megvalósulhat.

A legnagyobb kihívást az Olimpiai Stadion üvegből és fémből megálmodott tetőszerkezetének kivitelezése jelenti. Emellett befejezésre vár többek között egy új földalatti, egy külvárosi vasút-, illetve egy villamosvonal megépítése.

A NOB-funkcionárius szavai azért is meglepőenk, mert alig néhány napja nagyon lelkesen nyilatkozott az előkészületekről Jacques Rogge, az olimpiai mozgalom első embere. "Még mindig vannak olyanok, akik kételkednek a görögök rátermettségében. Én azonban biztos vagyok abban, hogy a vállalkozásuk sikerrel jár", mondta a sportdiplomata athéni látogatása után.