Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

A labdarúgóliga segíti meg a röplabdázókat

MTI
2004.03.23. 15:22
Egy plusz négy éves szerződést kötött a Magyar Röplabda Szövetség és a Magyar Labdarúgó Liga százszázalékos tulajdonában lévő Liga Marketing Kft. A keddi sajtótájékoztatón Szieben László ligaelnök bejelentette, hogy a megállapodás értelmében a marketingcég tizenöt napon belül gyorssegélyben részesíti a veszélybe került MRSZ-t. A röplabda-szövetség két hete hívta fel a figyelmet arra, hogy a sportág hazai irányítása anyagi okok miatt ellehetetlenülhet. Azóta, amint Stevik Péter főtitkár kiemelte, rengeteg felajánlást kaptak, ezek közül a legjelentősebb onnan érkezett, ahonnan a legkevésbé várták, a labdarúgóktól.

Szieben szerint a jelenleg egyértelműen alacsony színvonalú hazai labdarúgás jó értékesítéssel egymilliárd forint fölötti marketingbevételt termel, márpedig a röplabda szakmailag előrébb tart, mint a magyar futball. A gyorssegély összegét nem árulta el, de hozzátette: az az MRSZ költségvetésének - amely egyébként nem éri el egy NB I/B-s futballcsapatét - több mint öt százaléka. Stevik az MTI érdeklődésére azt mondta, erre az évre 70-80 millió forintos büdzsével számolnak.

Koncz Ernő, a Liga Marketing Kft. ügyvezetője úgy vélte, négy év alatt a labdarúgásban szerzett tapasztalatokat szeretnék átültetni a röplabdába. Már elkészült egy prezentációs anyag, amellyel elindulnak a potenciális hirdetők felé. A fő cél névadó szponzort és a nézőszám emelése érdekében televíziós partnert találni. Valamint prioritást élvező feladat előteremteni az olimpiai selejtezősorozatban érdekelt Nagy Krisztina, Pető Anita strandröplabda páros szerepléséhez szükséges négymillió forintot.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.