Vörös Zsuzsa második lett a budapesti öttusa Vk-n

MTI
2004.05.08. 20:18
Vörös Zsuzsanna ezüstérmet szerzett a budapesti Westel öttusa Világkupán. Győzött az ukrán Viktorija Terescsuk. A harmadik helyen a görög színekben versenyző Partics Katalin végzett. Szatmári Adrienn a hatodik, Füri Csilla a 17. lett.

Vörös 179 körös lövészettel kezdett, ezzel az első szám után a hetedik volt, de csak 48 ponttal maradt el a legjobban célzó lett Jelena Rublevskától. A második számban azután remekelt, 21 győzelmet aratott és csupán 10 vereséget szenvedett el, s 972 pontjával három társával holtversenyben a legjobbnak bizonyult. Ezzel összetettben átvette a vezetést, majd az úszás során - a 200 métert a negyedik legjobb idővel teljesítve - még növelte is az előnyét. A lovaglásban két akadálynál rontott, s időtúllépése is volt. Teljesítménye 1120 pontot ért, ezzel őrizte pozícióját. A 3000 m-es futás előtt az volt a kérdés, hogy utoléri-e őt a szám egyik legjobbja, a 29 mp-cel később, harmadikként rajtoló ukrán Viktorija Terescsuk.

- A lövészetet a második felében hoztam viszonylag jóra. A vívásommal nagyon elégedett vagyok, már csak azért is, mert a selejtezőben nem igazán ment. A lovaglás viszont nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, sejtettem, hogy Terescsuk a futás során utolér, az azonban pozitívum, hogy időben közelebb kerültem hozzá, mint az év elején - értékelt Vörös.

Olimpiai kvóta az első két helyért járt, de mivel Terescsuk és Vörös már korábban kvalifikálta magát, egyelőre nem bővült az athéni indulók köre. A 32 fős ötkarikás mezőny a május végi moszkvai - ugyancsak kvótaszerző - világbajnokság után a világranglistáról válik teljessé.