A kormányfő a kajakosok edzőtáborában járt

MTI
2004.06.03. 16:42
Medgyessy Péter miniszterelnök Gyurcsány Ferencnek, a sporttárca vezetőjének társaságában csütörtökön látogatást tett Dunavarsányban, a két héttel ezelőtti poznani Európa-bajnokságon tíz arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet nyert kajak-kenu válogatott olimpiai felkészülésének egyik főhadiszállásán.

A kormányfő többek között a világ- és Európa-bajnok Kovács Katalinnal, valamint az olimpiai aranyérmes Kolonics Györggyel - akit fel is köszöntöttek 32. születésnapja alkalmával - és Vereckei Ákossal társalgott, és néhány, még juniorkorú sportoló nem éppen rózsás helyzetének megismerése után Medgyessy Péter kijelentette: a kormány a jövőben mindenképpen fejleszteni szeretné az utánpótlás-nevelés financiális hátterét, és jobb feltételeket akar biztosítani azon versenyzők számára is, akik még nem futottak be.

A találkozón - amelyen Angyal Zoltán szövetségi kapitány tájékoztatta a vendégeket a válogatott életének közelmúltbeli történéseiről, valamint jövőbeli terveiről - részt vett Baráth Etele, a sportági szakszövetség elnöke, s Vass Károly, a Sportfolió Kht. vezérigazgatója is. A sportminiszter ígéretet tett arra, hogy két héten belül beszerzik azokat a még hiányzó gépeket, amelyekre a kajakosoknak és kenusoknak pillanatnyilag a legnagyobb szükségük lenne a dunavarsányi edzőteremben.