Döntös a Világligában a női pólóválogatott

MTI
2004.06.27. 16:30
A magyar női vízilabda válogatott bejutott az első alkalommal kiírt Világliga döntőjébe, miután az elődöntőben egy góllal, 8-7-re legyőzte Oroszország legjobbjait. A fináléban Faragó Tamás együttese az Egyesült Államok olaszokat verő csapatával találkozik.

A helyszíni beszámoló szerint nagy mérkőzést játszottak a lányok, amelynek első felében rendkívüli volt az iram, igazi úszóverseny alakult ki. A második "félidőben", azaz a harmadik és a negyedik 9 percben férfiasan kemény volt az összecsapás.

A mérkőzés sorsát végül is az döntötte el, hogy Faragó Tamás a harmadik kapus kivételével valamennyi játékosát csatába tudta küldeni, míg az oroszoknál tíz játékost tudott szerepeltetni Klejmanov kapitány. A magyar csapatban - ismét - kimagasló teljesítményt nyújtott a kapus Sós Ildikó, a mezőnyjátékosok közül pedig Pelle Anikó és a csapatkapitány Stieber Mercedes.

A döntőt - magyar idő szerint - hétfőn reggel háromnegyed hatkor vívja a gárda a házigazda Egyesült Államok világbajnoki címvédő válogatottjával, amely a másik elődöntőben egy góllal legyőzte a csoporttalálkozók keretében Stieberéket legyűrő vb-ezüstérmes, Európa-bajnok olaszokat.

Női Világliga, elődöntő
Magyarország-Oroszország 8-7 (2-1, 2-2, 3-3, 1-1)
A magyar csapat góllövői: Pelle 3, Kisteleki, Stieber, Valkay E., Szremkó, Valkai Á. 1-1

A másik elődöntőben:
Egyesült Államok-Olaszország 10-9 (3-3, 2-1, 3-1, 2-4)