Vitray Tamás lett a Nemzeti Sporttanács elnöke

MTI
2004.06.29. 19:00
Mádl Ferenc köztársasági elnök - Medgyessy Péter miniszterelnök előterjesztésére - június 10-i hatállyal kinevezte Vitray Tamást a Nemzeti Sporttanács, a magyar sport különböző érdekeinek összehangolására hivatott testület elnökének. Az államfő a kinevezési okmányt kedden nyújtotta át a jeles televíziós személyiségnek, a Telesport főszerkesztőjének a Sándor-palotában, az esemény jelen volt Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter is.

A Nemzeti Sporttanács mint független kormányzati partner hivatása éppen abban rejlik, hogy súlyozzon és mérlegeljen, és a távlati célok meghatározásában legyen a döntést hozók segítségére. Amellett ne csak javaslattevő partnere, hanem lelkiismerete is legyen a kormányzatnak, s kísérje figyelemmel a döntések érvényesülését, hatásait - jelentette ki Mádl Ferenc az ünnepélyes kinevezéskor. Mádl Ferenc méltatásában úgy fogalmazott, hogy Vitray Tamás pályafutása, közismert kötődése a sporthoz, joggal nyerte el a kormányzat és a Parlament bizalmát.

A március 13-án életbe lépett sporttörvény szerint a - várhatóan július közepére megalakuló - 15 fős Nemzeti Sporttanács javaslatot tesz a rövid-, közép- és hosszú távú stratégia megalkotására, az állami támogatások elosztására, valamint lehetőséget és teret biztosít az érdekegyeztetésre.