Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Vitray Tamás lett a Nemzeti Sporttanács elnöke

MTI
2004.06.29. 19:00
Mádl Ferenc köztársasági elnök - Medgyessy Péter miniszterelnök előterjesztésére - június 10-i hatállyal kinevezte Vitray Tamást a Nemzeti Sporttanács, a magyar sport különböző érdekeinek összehangolására hivatott testület elnökének. Az államfő a kinevezési okmányt kedden nyújtotta át a jeles televíziós személyiségnek, a Telesport főszerkesztőjének a Sándor-palotában, az esemény jelen volt Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter is.

A Nemzeti Sporttanács mint független kormányzati partner hivatása éppen abban rejlik, hogy súlyozzon és mérlegeljen, és a távlati célok meghatározásában legyen a döntést hozók segítségére. Amellett ne csak javaslattevő partnere, hanem lelkiismerete is legyen a kormányzatnak, s kísérje figyelemmel a döntések érvényesülését, hatásait - jelentette ki Mádl Ferenc az ünnepélyes kinevezéskor. Mádl Ferenc méltatásában úgy fogalmazott, hogy Vitray Tamás pályafutása, közismert kötődése a sporthoz, joggal nyerte el a kormányzat és a Parlament bizalmát.

A március 13-án életbe lépett sporttörvény szerint a - várhatóan július közepére megalakuló - 15 fős Nemzeti Sporttanács javaslatot tesz a rövid-, közép- és hosszú távú stratégia megalkotására, az állami támogatások elosztására, valamint lehetőséget és teret biztosít az érdekegyeztetésre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.