Auguszta
5 °C
22 °C

Kétséges Marion Jones indulása százméteres síkfutásban

MTI
2004.08.11. 19:43
Gail Devers 100 m-en is rajthoz áll a pénteken kezdődő athéni olimpián, amennyiben eltiltják a világbajnoki címvédő Torri Edwardsot - jelentette be a klasszis amerikai sprinter menedzsere.

A 37 éves szupersztár a júliusi válogatón 100 m gáton vívta ki az indulás jogát, míg síkon negyedik lett, így itt éppen lemaradt a kvalifikációról. Edwards doppingügye miatt azonban elképzelhető, hogy mindkét számban érdekelt lesz.

A síkfutás kétszeres olimpiai bajnokának (1992, 1996) döntése kissé meglepő, ugyanis korábban kijelentette, hogy elsősorban fő számára, a gátra koncentrál, hiszen abban még nem sikerült ötkarikás érmet szereznie. Ráadásul a két számot öt napon belül rendezik meg Athénban, ami azt jelentheti Devers számára, hogy ezen időszakon belül - ha mindkétszer fináléba jut - akár nyolcszor is futnia kell.

"Higgyék el, tudja, hogy mit csinál. A fáradtság nem okozhat problémát" - mondta menedzsere, a 110 m gát olimpiai ezüstérmese (1984), Greg Foster.

Devers lépése egyben azt is jelenti, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Marion Jonesnak Edwards eltiltása esetén sem nyílik lehetősége címe megvédésére.

Torri Edwardsot az amerikaiak 100-on, 200-on és 4x100-on nevezték, annak ellenére, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) szombaton azt javasolta az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA), hogy két évre tiltsa el a tiltott szert használó sportolót.

Amennyiben az USADA valóban eltiltja, az atléta még mindig fordulhat a lausanne-i székhelyű, ám az ötkarikás játékok alatt Athénban is "ügyeletet tartó" Sportdöntőbírósághoz (CAS).

Az USADA várhatóan napokon belül meghozza ítéletét.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.