Hazaengedték a meccs közben elájult kosarasedzőt

MTI
2004.11.15. 17:34
Jól van és hétfőn elhagyhatja a kórházat Földi Sándor, a Diósgyőri KSK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, aki vasárnap, a MiZo-Pécsi VSK elleni bajnokin lett rosszul.

"A tréner jól van, igaz, nem teljesen panaszmentes. Hétfő délután saját kérésére hazaengedjük" - mondta el az MTI-nek Miskolcról Kaló Emil kardiológus főorvos, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház belgyógyászati osztályának vezetője. - "Vasárnap éjszaka komputertomográfos vizsgálatot végeztünk rajta, amely nem mutatott ki kóros elváltozást. A fenyegető agyi esemény elmúlt, maradandó károsodást nem szenvedett. A rosszullétet valószínűleg hirtelen vérnyomás-emelkedés okozta."

Kaló Emil, aki egyben a DKSK csapatorvosa, arról nem kívánt nyilatkozni, hogy az 54 éves szakember szerdán leül-e a kispadra az együttes Európa Kupa-mérkőzésén.

Földi Sándor a vasárnapi találkozó harmadik negyedében a fejéhez kapott és hosszan ápolni kellett, majd a kiérkező mentőben folytatták a kezelését, végül a megyei kórház belgyógyászatának kardiológiai intenzív osztályára szállították.