Holyfield felebbez az eltiltása ellen

MTI
2004.11.24. 17:29
A 42 éves amerikai Evander Holyfield, a korábbi profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok fellebbezést nyújtott be New York Állam Sportbizottságához, amely alig több mint egy hete tiltotta el őt a versenyzéstől.

A sportág élő legendájával szemben a testület elnöke, Ron Stevens hozta meg a döntést, látva Holyfield súlyos vereséggel végződött összecsapását, amelyet Larry Donalddal vívott. A sportvezető közelebbről meg nem határozott egészségügyi indokokra hivatkozva léptette életbe a határozatot.

A visszavonulását továbbra sem tervező Holyfield azért került igazán bajba, mert az eltiltást az USA valamennyi államának sportbizottsága elfogadta, így annak megszűntéig a veterán bokszoló nem léphet ringbe sehol az Egyesült Államokban.

Az ex-világbajnok november 15-én a Madison Square Gardenben rendezett gálán egyhangú pontozással maradt alul, s tulajdonképpen az is kisebbfajta csoda volt, hogy végigbírta a 12 menetet. A statisztika mindennél jobban illusztrálja a történteket, ugyanis míg Holyfieldnak 78 ütése ért célba, addig ellenfele 260-szor találta el őt.

Holyfield utolsó kilenc találkozójából mindössze kétszer nyert, s az egykor remek mérlegét a 42 győzelem és két döntetlen mellett immár 8 vereség csúfítja.