Megnyílt a Magyar Sportok Háza

MTI
2005.01.19. 14:28
Szerdán az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdte működését a Magyar Sportok Háza, amely közel hatvan köztestület - többek között a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége, a Nemzeti Sportszövetség és a Nemzeti Szabadidősport Szövetség -, illetve szakszövetség új otthona.

"Nagy öröm számomra ez a mai nap, hiszen a magyar sport kiemelkedő társadalmi szerepének megfelelő helyre kerül, több szövetség is sokkal jobb körülmények között dolgozhat majd, mint eddig" - mondta megnyitójában Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, aki kiemelte: - "Ez az épület kormányzati ciklusokon átnyúlva készült el, ezzel is erősítve azt a hitet, hogy a sportnak függetlennek kell lennie a politikától".

Az összesen 8500 négyzetméteres, hatszintes létesítmény a Dózsa György út és az Istvánmezei út sarkán áll, s több mint 2,2 milliárd forintos beruházás eredményeként jött létre. A bérlők - akik havi 9,5 eurós négyzetméterenkénti árért vehették birtokukba új munkahelyüket - egy része már beköltözött, a többiek folyamatosan teszik át székhelyüket a Magyar Sportok Házába.

Az épület - amelyhez egy 114 gépkocsit befogadó mélygarázs, 130 felszíni parkolóhely és egy pihenőpark is tartozik - légkondicionált, modern informatikai rendszerrel ellátott irodákat kínál.