Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Pavuk Viktória indulhat a műkorcsolya vb-n

MTI
2005.02.24. 21:07
Póth Diána ellenében Pavuk Viktória nyerte a Gyakorló Jégcsarnokban rendezett válogatót, így kettejük közül ő indulhat a március 14-én kezdődő moszkvai műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

A tavalyi, budapesti Európa-bajnokság negyedik helyezettjét az öt bíróból - akik titkos szavazással döntöttek - négy látta jobbnak. A szakemberek véleménye szerint igazságos ítélet született, mivel a 18 éves tehetség gyakorlata sokkal erősebb volt, ráadásul kevesebbet is hibázott.

"Nagyon megkönnyebbültem. Úgy érzem, kihoztam magamból a jelenlegi maximumot, noha kétszer is rontottam, ráadásul ebből az egyik esés volt. Van két hetem, hogy felkészüljek a vb-re, addigra biztosan formába lendülök. A sérülésem már csak annyiban hátráltat, hogy nem tudok tripla-tripla kombinációt ugrani" - mondta az MTI érdeklődésére a felmérő után Pavuk, akinek egyébként szerdán ellopták az autóját.

A válogatóval teljessé vált az olimpiai kvalifikációs vb-n induló magyar csapat névsora: a nőknél Pavuk mellett a tavaly Európa-bajnok Sebestyén Júlia, a férfiaknál Tóth Zoltán, míg a jégtáncosoknál a kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila szerepelhet az orosz fővárosban.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!