Kovács Katalin marad az MTK-nál

MTI
2005.02.25. 13:18
Két fontos megegyezést tartogatott a pénteki nap a kajak-kenu sport számára: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idei ifjúsági vb kapcsán Szeged városával kötött együttműködési megállapodást, Kovács Katalin pedig szerződést hosszabbított az MTK-val. Olimpiai bajnok, háromszoros ötkarikás ezüstérmes, tizenkétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok kajakosunk hosszú tárgyalássorozat végén döntött úgy, újabb négy esztendőre aláír a kék-fehérekhez.

"Azért tartott ennyi ideig míg megállapodtunk, mert olyan szerződést akartam kötni, amely valóban nyugodt felkészülést garantál a számomra az előttünk álló olimpiai ciklusra. Végül nyugodtan utasíthattam vissza a másik megkeresésemet, mert az MTK, elsősorban Hunvald György szakosztályelnök közreműködésének köszönhetően, biztosítja a feltételeket" - mondta Kovács Katalin. Kovács és Janics Natasa március 6-án utazik Sevillába melegvízi edzőtáborozásra: "Az első vízen eltöltött napok után még aligha alakul ki, hogy mely számokban állunk majd rajthoz a válogatókon. Az persze nyilvánvaló, hogy az egyesre és a párosra is készülünk, hiszen az ezekben a számokban elért eredmény alapján állítja majd össze Angyal Zoltán szövetségi kapitány a négyes hajókat" - tette hozzá Kovács.

A szövetségi kapitány az MKKSZ vezetőinek társaságában pénteken a szegedi önkormányzat közgyűlésére volt hivatalos, amelyen Botka László polgármester és Baráth Etele elnök aláírta az idei síkvízi ifjúsági világbajnokság kapcsán megfogalmazott együttműködési szerződést. A megyei jogú város önkormányzata anyagiakkal is hozzájárul a vb megrendezéséhez, míg a Mezei Richárd vezette sportigazgatóság szakmai munkájával segíti az év legnagyobb magyarországi utánpótlás versenyének szervező bizottságát.