Nem lesz edzőmeccs a kanadai hokiválogatottal

MTI
2005.02.25. 13:29
Valószínűleg nem jön áprilisban Magyarországra a kanadai jégkorong-válogatott.

A tengerentúliak arról értesítették a magyar szövetséget (MJSZ), hogy az április 30-án rajtoló ausztriai A-csoportos világbajnokság előtt két mérkőzést terveznek Európában, az egyik időpont, április 28-a foglalt, akkor ugyanis Prágában találkoznak a csehekkel.

Április 26-a még szabad, de az NHL-es kényszerszünet révén a szupersztárokat felvonultatni képes juharleveles gárda a jelek szerint nem a magyar együttessel képzeli el a felkészülést.

"Nehéz lenne meggyőzni például Mario Lemieux-t, hogy Budapesten akklimatizálódjon" - jegyezte meg Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára. "A kanadaiak ugyan nyitva hagyták a kérdést, de valószínűleg a németekkel kívánnak megmérkőzni a prágai szereplés előtt. Ha lemondják a vendégjátékot, azt tudomásul vesszük."

Hozzátette: az MJSZ megkereste a svéd, a finn és az orosz szövetséget is egy esetleges budapesti mérkőzés ügyében. A svédeknek nem jó az időpont, a finnek pedig a tervek szerint akkor a dánokkal csapnak össze. Az oroszok április 27-én Szlovéniában lépnek fel, vagyis igazából csak ők jöhetnek szóba.