Judit
3 °C
6 °C

Dunaújvárosi előny a jégkorong-bajnokság döntőjében

MTI
2005.03.11. 15:16
A vendég Dunaújváros-Invitel nyert a címvédő Alba Volán-FeVita ellen a jégkorong ob I Borsodi Liga négy győzelemig tartó döntősorozatának nyitó mérkőzésén.

A találkozó elején két emberelőnyös helyzetet hagyott ki a Dunaújváros, majd egyet az Alba Volán. A 11. percben egy rosszul visszapasszolt korongra Kövér csapott le, és nem hibázott (1-0). Még a szünet előtt egyenlítettek a vendégek: a pontlistát vezető Ladányi középre adása irányt változtatott, és Peterdi a védő szorításában betalált (1-1).

A második harmad elején gyors góllal nyitott a DAC, Kovács váratlan lövése Budai kesztyűjéről vágódott a hálóba (1-2). Később Gröschl szabálytalanul hátulról palánkra lökte Horváthot, amiért hazaiak csatára végleges kiállítást kapott. Ez azonban nem zökkentette ki az Alba Volánt, Palkovics egy bedobás után lecsapott a korongra, és közelről egyenlített (2-2).

A szlovén bíró a későbbiekben is ítéleteivel borzolta a kedélyeket, ide-oda tévedett. 13 másodperccel az újabb szünet előtt egy látványos ellentámadás végén a korábban arcsérülést szenvedett Horváth pontos lövése vágódott a kapuba (2-3).

A harmadik harmad hatalmas iramot és látványos játékot hozott. Támadott, hajtott a hazai gárda, de a gólt a vendégek ütötték. Ladányi távoli bombájából Budai semmit sem láthatott, s a korong védhetetlenül a bal felső sarokba vágódott (2-4). A hajrában mindent egy lapra téve rohamozott a fehérvári alakulat, de szépítenie csak 4 másodperccel a vége előtt sikerült Holéczy révén (3-4).

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Dunaújváros javára. A döntő második mérkőzését pénteken 18 órakor rendezik Dunaújvárosban.

Döntő, 1. mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - Dunaújváros-Invitel 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
gólszerzők: Kövér (11.), Palkovics (25.), Holéczy (60.), illetve Peterdi (18.), Kovács K. (22.), Horváth (39.), Ladányi (55.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.