Ezüstérmes a Bátorfi-Tóth női asztalitenisz páros

MTI
2005.04.03. 16:42
Ismét ezüstérmes lett a Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina kettős az Aarhusban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a női párosok döntőjében 4-0-ra kikapott a Boros Tamara, Michaela Steff horvát-román duótól.

Ezúttal az sem mondható, hogy megismétlődött a két évvel ezelőtti finálé: amíg Courmayeurban komoly győzelmi esélye volt a magyaroknak Boros és Steff ellen, addig Aarhusban egy pillanatig sem állt nekik a zászló, és sima vereséget szenvedtek.

A végig sokkal energikusabb, mozgékonyabb, lendületesebb horvát-román egység csupán egyszer, a harmadik szettben került szorult helyzetbe, de hárította a játszmalabdát, majd fordított.

A korábban kétszeres Európa-bajnok, valamint világbajnoki harmadik és olimpiai negyedik helyezett Bátorfi, Tóth kettős így begyűjtötte második ezüstérmét női párosban a kontinensviadalok történetében. Az már önmagában páratlan bravúr, hogy ugyanabban az összetételben egy duó négyszer Eb-döntőt játsszon, de nem jött össze a titkon remélt Európa-csúcs, hogy Bátorfi tízszeres Európa-bajnokként vonuljon vissza.

A magyar küldöttség egy ezüst- és egy "fél" bronzéremmel - Tóth az orosz Szmirnov oldalán a vegyes párosban állhatott dobogóra -, azaz a vártnál mérsékeltebb mérleggel zárta a dániai Európa-bajnokságot.

Női páros:
döntő:
Boros Tamara, Michaela Steff-Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina 4-0 (6, 6, 11, 7)

Európa-bajnok: Boros Tamara, Michaela Steff (horvát, román)
2. BÁTORFI CSILLA, TÓTH KRISZTINA