Óvás ellenére a Vasas a pólóbajnokság döntőse

MTI
2005.04.18. 16:39
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) versenybírósága elutasította az Eger óvását, amelyet a hevesi klub bírói műhibára hivatkozva nyújtott be a Vasas elleni - a vízben 9-7-es angyalföldi győzelemmel végződött - vasárnapi elődöntős összecsapás újrajátszása végett.

Óvásának elutasításán túl pénzbüntetéssel is szembesülnie kellett hétfőn az Eger vízilabdaklubjának: a hevesiek 100 ezer forintot kötelesek az MVLSZ pénztárába befizetni, mivel - ez egyértelműen megállapítható volt - egri illetőségű szurkoló lökte be Marjay Zsolt játékvezetőt a Komjádi uszoda medencéjébe vasárnapi mérkőzést követően.

További szankcióként a Brendon-ZF-Eger vezetőedzőjét, Gerendás Györgyöt, aki ebben az idényben harmadszor kapott piros lapot, fegyelmi bizottság elé citálják, s nyilvánvalóan komolyabb büntetés vár rá.

A bíró vízbe lökése miatt a Vasasnak mint a Komjádi uszodában lezajlott meccs rendezőjének a szezonból hátralévő hazai mérkőzésein saját költségére négy külön rendezőt kell szolgálatba állítania, kifejezetten azzal a feladattal, hogy védjék a játékvezetők testi épségét.

Amint azt kiegészítésképpen Szentgyörgyi Ferenc, az óvást tárgyaló testület elnöke a hétfői, első fokon meghozott döntés után hozzáfűzte: mivel a Brendon-ZF-Eger fellebbezett, így most már a sportági egyeztető bizottságon a sor.

E bizottság valószínűleg csütörtökön ül össze, s hoz immár kötelező érvényű határozatot az ügyben.