A MiZo-Pécsi VSK a legismertebb hazai kosárlabdaklub

MTI
2005.05.10. 14:44
Egy reprezentatív felmérés szerint mind a női, mind a teljes mezőnyt tekintve a MiZo-Pécsi VSK a legismertebb hazai kosárlabdaklub. A Szocio-Gráf Piac- és Közvélemény-kutató Intézet márciusban ezer embert véleményét kérte ki a témával kapcsolatban Budapesten és vidéken.

Arra a kérdésre, hogy a sportágról mely együttesek jutnak eszükbe, a férfiaknál a válaszadók 58, míg a nőknél 62 százaléka nem tudott önmagától egy csapatot sem megnevezni. A tájékozottabbak visszajelzései alapján a férfiaknál az Albacomp végzett az élen 43 százalékkal, második a ZTE (24), harmadik pedig a Körmend lett (23).

Ami a női NB I-et illeti, itt fölényesen, 63 százalékkel nyertek a pécsiek, a Sopront (24) és a ZTE-t (23) megelőzve. A kutatók ezt követően az egyesületek sikerességét firtatták az elmúlt öt év itthoni és nemzetközi eredményei alapján. A férfiaknál a konkrét választ adók 15 százaléka az Albacompot, míg a nőknél 22 százalék a PVSK-t tette az első helyre. Ami a mindkét nemet érintő, összesített rangsort illeti, a baranyai hölgyek 16,6 százalékkal bizonyultak a legjobbnak, második helyen a székesfehérvári (6,8), a harmadikon pedig a zalai férfi gárda (2,2) végzett.

A vizsgálatot korábban 2001-ben és 2003-ban is elvégezték, és valamennyi alkalommal a Pécs lett a győztes.