A női vízilabda-válogatott megkezdte a felkészülést a vb-re

MTI
2005.05.26. 17:28
Faragó Tamás, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 19 fős kerettel vágott neki hétfőn a júliusi montreali világbajnokságig vezető felkészülés zárószakaszának.

A csapatból a szövetségi kapitány jelöltjei közül egyedül a szentesi Szremkó Krisztina hiányzik sérülés miatt, a többiek, köztük a négy olaszországi idegenlégiós, maradéktalanul rendelkezésre állnak.

Ott van a keretben a dunaújvárosi bajnokcsapatban játszó Bujka Barbara, a korábbi német válogatott is, akit visszahonosítottak, s immár megint magyarként szerepel. Adott esetben akár már a kanadai vb-n ott lehet Faragó Tamás együttesében - ha ehhez a német szövetség hozzájárul.

Mindenesetre a kétoldalú pólós kapcsolatok kiválóak, ezt bizonyítja, hogy - a margitszigeti világbajnoki készülődés részeként - csütörtöktől közös edzőtábor kezdődik a magyar és a német női válogatottak részvételével, amellett pénteken és szombaton hivatalos mérkőzést is vívnak a csapatok.

A Faragó-gárda június második hetében Barcelonában vendégeskedik, egy négyes tornán indul a házigazda spanyol, továbbá az olasz és az orosz válogatott társaságában.

A vb-felkészülésben résztvevő kerettagok:

Horváth Patrícia (Domino-BHSE-POLO), Tóth II Andrea (Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Serfőző Krisztina (Egri VK) - kapusok
Takács Orsolya (BVSC-Turbo), Györe Anett, Ipacs Barbara, Tomaskovics Eszter (mindhárman Domino-BHSE-POLO), Benkő Tímea, Bódi Anett, Brávik Fruzsina, Bujka Barbara, Zantleitner Krisztina (valamennyien Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Győri Eszter, Kisteleki Dóra, Tóth I Andrea (mindhárman Hungerit-Szentesi VK), Drávucz Rita, Stieber Mercedes (mindketten Fiorentina), Pelle Anikó (Orizzonte Catania), Valkay Ágnes (Volturno) - mezőnyjátékosok