Räikkönen optimista a Kanadai Nagydíj előtt

MTI
2005.06.08. 13:58
A balszerencsés nürburgringi kiesés nem keserítette el Kimi Räikkönent, úgy véli, hogy az 56. Forma-1-es világbajnokság hátralévő 12 futamán le tudja dolgozni 32 pontos hátrányát Fernando Alonsóval szemben.

"Sok van hátra az idei sorozatból, még bármi megtörténhet. Mindent megteszek azért, hogy megnyerjem a többi tizenkét futamot, meglátjuk, mire lesz ez elég" - mondta a McLaren-Mercedes finn klasszisa.

Räikkönen természetesen nem tagadta, csalódott volt az Európai Nagydíj után.

"De változtatni már nem tudok az eseményeken, így nem is foglalkoztat a kiesés. Persze bosszant, hogy az autóm egy körrel a leintés előtt mondta fel a szolgálatot" - jegyezte meg a népszerű pilóta.

Räikkönen hozzátette: egyetértett azzal, hogy a csapat nem hívta ki kerékcserére.

"Nem a harmadik hely volt a célom, hiszen csak úgy előzhetem meg Alonsót az összetett versenyben, ha több pontot szerzek nála a futamokon. Ezért kellett benn maradnom a Nürburgringen, szerettem volna megszerezni a győzelmet" - mondta a wokingiak versenyzője.

Az Európai Nagydíjon az 59. körben Räikkönen autójáról a felfüggesztés meghibásodása miatt leszakadt a jobb első kerék, ezért a kocsi kicsapódott a pályáról. Így Alonso került az élre, s meg is őrizte az első helyet a célig.