Judit
-2 °C
8 °C

Egyenlített a Debrecen a férfi kosárdöntőben

MTI
2005.06.10. 23:48
A Debreceni Vadkakasok együttese hazai pályán legyőzte az Atomerőmű SE-t a férfi kosárlabda NB I döntőjében, ezzel 2-2-re módosította az állást az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A saját közönsége előtt az idényben még veretlen Debrecen főként külső dobásokkal igyekezett feledtetni első számú középjátékosa, Szejo Bukva távollétét, méghozzá sikeresen, hiszen nyolc perc alatt négy triplát szerzett. A két napja szerény nyolc ponttal záró Lee ezúttal igazi vezéregyéniséggé lépett elő: egy negyed alatt tíz pontig jutott.

A folytatásban a 214 centis Czigler pályára lépésével és Smith precíz középtávolijaival csakhamar elolvadt a Vadkakasok előnye, akik öt perc alatt csupán három pontra voltak képesek. Toya továbbra is gyengélkedett, ám ekkor jött Anzulovic, és három "trojkával" visszahozta a hazai reményeket, és a félidőben már 37-32 volt az állás.

Térfélcsere után tíz pontra megléptek a hajdúságiak, de a négy személyi hibával is a parketten remeklő Czigler és a hárompontos vonalon túlról kétszer is betaláló Mészáros révén ismét talpra álltak a paksiak, így az utolsó játékrésznek 51-49-ről rugaszkodtak neki a felek.

A Szendreit zsákolás közben faultoló Czigler kilenc és fél perccel a vége előtt kipontozódott, a szerdán 24 pontos Sitku pedig kisvártatva követte őt a kispadra. Közben a kiválóan védekező házigazdák valósággal szárnyakat kaptak, és a hajrában remek büntetőzésükkel életben tartották reményeiket az első bajnoki címük megszerzésére.

Debreceni Vadkakasok-Atomerőmű SE 72-64 (22-15, 15-17, 14-17, 21-15)
Debrecen, 1500 néző, v: dr. Valovics, Ádám
Pontszerzők: Lee 22, Thomson 14, Toya 12, Anzulovic 12, Szendrei 11, Lóránt 1, illetve Smith 13, Czigler 13, Melicie 13, Ridl 9, Mészáros 8, Sitku 7, Kiss 1
Az állás: 2-2, az ötödik, egyben utolsó mérkőzésre vasárnap 18 órakor kerül sor Pakson.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.