Horváth Kinga megvédte címét a wakeboard Európa Kupában

Index
2005.07.04. 14:57
Megvédte tavalyi Európa Kupa-elsőségét Horváth Kinga. A magyar kábel wakeboardos a négy futamból álló sorozat utolsó, berlini állomásán harmadik helyezést ért el, így összetettben megőrizte vezető helyét, ezzel pedig első lett az idei kiírásban is.

"Az utolsó futamon olyan mezőny gyűlt össze, mely csak a világbajnokságokon tapasztalható, ezért is különösen értékes ez a harmadik hely - osztotta meg élményeit a Nemzeti Sportszövetség Kommunikációs Irodájával Horváth Kinga. - Idén nehezebb volt nyernem, mint tavaly, mert sokkal erősebb ellenfeleket kellett megelőznöm. Mostantól a Világjátékokra koncentrálok, Duisburgban a nem olimpiai sportágak olimpiáján is szeretnék jól teljesíteni. Az Európa Kupában nyújtott teljesítményem alapján reménykedem a minél előkelőbb helyezésben" - beszélt a közeljövő kihívásairól az immáron kétszeres Európa Kupa-győztes sportoló.

A magyar wakeboardosok nemcsak Horváth Kinga révén voltak sikeresek az idei Európa Kupa-sorozatban. A junior fiúk mezőnyében Bakró Balázs második, Tokay Máté negyedik helyezést ért el összetettben.

Kábel Wakeboard Európa Kupa 2005, összesített végeredmény:
1. Horváth Kinga (magyar) 20 pont
2. Marianne Sandler (német) 14 pont
3. Paulina Dryschka (német) 12 pont.