Szávay kikapott a budapesti tenisztornán

MTI
2005.07.27. 16:48
Szávay Ágnes kiesett a 140 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix női tenisztornán, miután az első fordulóban három játszmában vereséget szenvedett a spanyol Maria Sanchez Lorenzótól.

A nyitó játékot semmire nyerte a Roland Garroson egyesben és párosban, Wimbledonban párosban és korosztályában egyéniben Európa-bajnok hazai reménység. A világranglistán 108. Sanchez Lorenzo azonban könnyedén kiegyenlített. A spanyol elsősorban védekezett, mert a tizenhat és fél éves magyar tehetség bátran támadott: tenyeres és fonák oldalról is hosszan, keményen ütött és a lecsapásai védhetetlenek voltak. 6:4-re nyerte a szettet.

A folytatásban - váratlanul - megtorpant Szávay: szinte semmi sem sikerült neki, a spanyol felbátorodott és sorra nyerte a gémeket (4:0). Hiába volt a szépszámú közönség biztatása, harmincnégy perc elteltével Sanchez Lorenzo kiegyenlített.

Az utolsó felvonás előtt tíz percet pihentek a játékosok, ám ez sem segített Szávayn: bár derekasan küzdött, újra elhúzott ellenfele (3:0). A magyar tinédzser megpróbált felzárkózni, de szemmel láthatóan elfáradt a nagy hőségben és már csak két gémre futotta az erejéből.

"Mindent megtettem, hogy győzzek, de az ellenfelem ezúttal jobb volt. Becsülettel küzdöttem, de ez most csak ennyire volt elég. Remélem legközelebb már jobban fog menni" - mondta veresége után Szávay.