Szuper Levente Olaszországba szerződött

MTI
2005.08.06. 15:49
Szuper Levente nem fogadta el a Dinamo Minszk szerződésajánalát, és az olasz jégkorongbajnokságban elődöntős Asiago csapatához szerződött.

A 25 éves válogatott kapus jelenleg a fehérorosz fővárosban tartózkodik, és menedzserén keresztül állapodott meg az olasz klubbal.

"Kellemetlenül éreztem magam Minszkben, alig beszélnek angolul. Igazából az döntött az Asiago mellett, hogy a jövő évi téli olimpia miatt az olasz hoki szem előtt lesz, ráadásul a csapat vezetőin éreztem, hogy nagyon szeretnének leigazolni" - mondta az MTI-nek Szuper, aki az előző idényben a tengerentúli profiliga (NHL) bérvitája miatt a Dunaújváros-Invitelben játszott, és lett ezüstérmes a Borsodi Ligában.

A korábban az NHL-es Calgary Flames és St. Louis Blues alkalmazásában álló hálóőr hangsúlyozta: nagyon sokat köszönhet Pat Cortinának, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, aki korábban maga is volt az Asiago edzője, ugyanis kiváló referenciát adott róla.

Szuper a hétvégén érkezik haza, majd két hét pihenő után, a hazai jeges edzéseket követően augusztus végén csatlakozik az Asiagóhoz.

Az Asiago az olasz bajnokság alapszakaszában harmadik volt, a playoff negyeddöntőjét még sikerrel vette, de az elődöntőben búcsúzni kényszerült.