BEK-ezüstérmes a Rózsadombi SE fallabda csapata

MTI
2005.09.24. 20:03
A döntőben kikapott a címvédőtől, így a második helyen végzett a Rózsadombi SE férfi fallabdacsapata a németországi Paderbornban rendezett Bajnokcsapatok Európa Kupája-viadalon.

Jól indult az összecsapás a budapesti csapat számára, Török magabiztosan verte ellenfelét. Ezt követően azonban Genever váratlanul sima vereséget szenvedett. Aztán a papírforma érvényesült, amikor a világranglista-ötödik Nicol megverte Berrettet, így Barringtonnak már úgy kellett pályára lépnie, hogy a végső sikerhez összesen nyolc pontot veszíthet, és valamennyi játszmát meg kell nyernie. Ehhez képest az első szettet elbukta - ezzel eldőlt az összecsapás -, a helyi rendezők pedig furcsa módon arra kérték, hogy lépjen vissza, mivel így hamarabb sor kerülhet az eredményhirdetésre. Ez aztán meg is történt, és hivatalosan 3-0-val került a jegyzőkönyvbe a 2003-ban és 2004-ben is győztes helyi csapatot erősítő Garner győzelme.

A megerősített Rózsadombi SE az ezüstéremmel is sporttörténelmet írt, az eddigi legjobb magyar BEK-eredmény ugyanis egy tizedik hely volt 2000-ben.

A döntőben:
Paderborn (német)-Rózsadombi SE 3-1
Osthoff-Török András 0-3
Leifels-Peter Genever 3-0
Nicol-Marcus Berrett 3-0
Garner-Joey Barrington 3-0