Miklós
-7 °C
2 °C

Kupagyőzelemmel 'melegített' a vb-re a női kézilabda-válogatott

MTI/Index
2005.11.26. 18:12
A december 5-én kezdődő szentpétervári világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott Ausztria után Horvátországot is legyőzve itthon tartotta a Pannon GSM Kupát Balatonfüreden.

A magyar válogatott végig irányította a találkozót, és bár voltak kisabb megingásai, nem nagyon forgott veszélyben a győzelme. A második félidő elejéán már hét gól is volt a két együttes között a különbség, ehhez persze kellett Pálinger remek teljesítménye is, aki a meccs ezen szakaszában két büntetőt is hárított.

A biztos vezetés tudatában elkényelmesedett a magyar csapat, és a Szlovákiából honosított Kovacsicz lelkesedése csak rövid ideig adott tartást, mert a szintén sokat cserélő horvátok magukra találtak. Vészesen fogyott az előny, amikor is védekezési stílust váltottak Ferlingék, és ezzel szemben már nem volt ellenszer.

Ezzel el is dőlt a csata, Németh András együttese biztosan nyerte a meccset, s vele a Pannon GSM Kupát.

Eredmény:
Magyarország-Horvátország 31-25 (16-11)
gól: Kenyeres 6, Görbicz 5, Ferling, Vérten, Balogh, Kovacsicz 3-3, Mehlmann, Borbás, Szűcs 2-2, Őri, Bódi 1-1, illetve Pasicnik 6, Franic 4, Golubic, Pusic, Cop 3-3, Pensa, Arsnalagic 2-2, Vresk, Tatari 1-1A végeredmény: 1. MAGYARORSZÁG 4 pont, 2. Horvátország 2, 3. Ausztria 0
A világbajnokságra utazó magyar csapatot kedden jelölik ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.