Kupagyőzelemmel 'melegített' a vb-re a női kézilabda-válogatott

MTI/Index
2005.11.26. 18:12
A december 5-én kezdődő szentpétervári világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott Ausztria után Horvátországot is legyőzve itthon tartotta a Pannon GSM Kupát Balatonfüreden.

A magyar válogatott végig irányította a találkozót, és bár voltak kisabb megingásai, nem nagyon forgott veszélyben a győzelme. A második félidő elejéán már hét gól is volt a két együttes között a különbség, ehhez persze kellett Pálinger remek teljesítménye is, aki a meccs ezen szakaszában két büntetőt is hárított.

A biztos vezetés tudatában elkényelmesedett a magyar csapat, és a Szlovákiából honosított Kovacsicz lelkesedése csak rövid ideig adott tartást, mert a szintén sokat cserélő horvátok magukra találtak. Vészesen fogyott az előny, amikor is védekezési stílust váltottak Ferlingék, és ezzel szemben már nem volt ellenszer.

Ezzel el is dőlt a csata, Németh András együttese biztosan nyerte a meccset, s vele a Pannon GSM Kupát.

Eredmény:
Magyarország-Horvátország 31-25 (16-11)
gól: Kenyeres 6, Görbicz 5, Ferling, Vérten, Balogh, Kovacsicz 3-3, Mehlmann, Borbás, Szűcs 2-2, Őri, Bódi 1-1, illetve Pasicnik 6, Franic 4, Golubic, Pusic, Cop 3-3, Pensa, Arsnalagic 2-2, Vresk, Tatari 1-1A végeredmény: 1. MAGYARORSZÁG 4 pont, 2. Horvátország 2, 3. Ausztria 0
A világbajnokságra utazó magyar csapatot kedden jelölik ki.