Újévkor már játszani fog Martina Hingis

MTI
2005.12.20. 11:14
Január elsején, az ausztráliai Brisbane-ben rendezendő tornán tér vissza Martina Hingis, a női teniszezők korábbi világelsője.

"Nagyon várom már, hogy újra versenyezhessek, ráadásul az ottani pályákon mindig otthon éreztem magam. Szükségem lesz néhány meccsre, hogy belelendüljek, de addig is át tudok állni az európai télről az ausztráliai nyárra" - nyilatkozta a svájci ex-klasszis.

A még mindig csak 25 éves kiválóság a folytatásban - ha elfogadja - szabadkártyát kap a január tizenhatodikán kezdődő Australian Openre, amelyen korábban három alkalommal diadalmaskodott.

Hingis makacs bokasérülése miatt vonult vissza 2002 végén. Karrierje során öt egyéni Grand Slam-diadalt aratott, a világranglistát összesen 209 héten át vezette, egyesben 40, párosban pedig 36 tornát nyert meg.

Idén februárban - jótékonysági céllal - szerepelt egy thaiföldi tornán, de már az első fordulóban kikapott. Akkor leszögezte: nem tervezi, hogy visszatér a WTA-versenyekre, a közelmúltban azonban megváltoztatta a véleményét.