Zalán
6 °C
19 °C

A második európai 'kalapban' a kosárválogatottak

MTI
2006.01.14. 13:45

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség Európai Szekciójának (FIBA Europe) végrehajtó bizottsága elkészítette Münchenben a 2007-es férfi, illetve női Európa-bajnokság "kalapjait". Mindkét magyar válogatottat a második vonalba sorolták. Az idei világbajnokságok résztvevői és a házigazdák automatikusan kvalifikálják magukat a jövő őszi kontinenstornákra, így a február 11-én, Madridban rendezendő sorsoláson csak 16 férfi, illetve 18 női együttes lesz érdekelt.

A férfiaknál a vb-re kijutott Görögországnak, Franciaországnak, Spanyolországnak, Litvániának, Szlovéniának, Szerbia-Montenegrónak, Olaszországnak és Törökországnak nem kell selejteznie a spanyolországi Eb-re. A tavaly a B csoportba visszacsúszott lengyeleket a bizottság visszavette az élvonalba, mivel ők adnak otthont a 2009-es tornának. A hat kvalifikációs fordulót augusztus 31. és szeptember 16. között bonyolítják le, a csoportgyőztesek és a két legjobb második jut ki az Eb-re. A fennmaradó 10 gárda pótselejtezőt játszik az utolsó kiadó helyért.

Ami a nőket illeti, Csehország, Oroszország, Spanyolország, Litvánia és Franciaország a vb-részvétel okán, Olaszország pedig rendezőként lett erőnyerő. A meccsekre szeptember 6-tól 24-ig kerül sor, továbbjut a győztesek mellett a négy legjobb második, a maradék 9 csapat a pótselejtezőben javíthat.

A "kalapok", férfiak:
1. Horvátország, Oroszország, Izrael, Bulgária 2. Lettország, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, MAGYARORSZÁG 3. Csehország, Svédország, Portugália, Észtország 4. Belgium, Feröer-szigetek, Dánia, Lengyelország
Nők:
1. Lettország, Lengyelország, Törökország, Szerbia-Montenegró, Görögország 2. Németország, Románia, Szlovákia, Ukrajna, MAGYARORSZÁG 3. Belgium, Horvátország, Izrael, Bulgária, Finnország 4. Fehéroroszország, Svédország, Szlovénia

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!