Vilma
-8 °C
3 °C

Szalai György az új súlyemelő-kapitány

MTI
2006.01.31. 19:06
A versenyzőként olimpiai bronzérmes és Világkupa-győztes Szalai György, a sportági szövetség (MSSZ) egykori főtitkára lett a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya.

Az MSSZ elnöksége - a szövetség tájékoztatása szerint - keddi ülésén tette le a voksot mellette, lényegében egyhangúlag hozva meg döntését. A négy és fél hónapja megüresedett posztra hárman pályáztak, s végül a meghallgatásukat követő szavazáson a 13 fős testület jelenlevő tizenegy tagja közül tíz foglalt úgy állást, hogy Szalai legyen a kapitány - bár a hivatalos szerződéskötés még hátravan, valószínűsíthetően - a 2008-as pekingi nyári olimpia végéig terjedő időszakban.

Rajta kívül pályázott még Szabolcsi Károly, a kisújszállásiak vezetőedzője és Juhász István, a diósgyőriek mestere, a NUPI, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet Héraklész-programjának vezetője, ám utóbbi még az elnökségi határozat előtt gyakorlatilag visszalépett, részben annak következtében, hogy előzőleg az edzőbizottság is Szalai megbízatását pártolta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!