Szalai György az új súlyemelő-kapitány

MTI
2006.01.31. 19:06
A versenyzőként olimpiai bronzérmes és Világkupa-győztes Szalai György, a sportági szövetség (MSSZ) egykori főtitkára lett a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya.

Az MSSZ elnöksége - a szövetség tájékoztatása szerint - keddi ülésén tette le a voksot mellette, lényegében egyhangúlag hozva meg döntését. A négy és fél hónapja megüresedett posztra hárman pályáztak, s végül a meghallgatásukat követő szavazáson a 13 fős testület jelenlevő tizenegy tagja közül tíz foglalt úgy állást, hogy Szalai legyen a kapitány - bár a hivatalos szerződéskötés még hátravan, valószínűsíthetően - a 2008-as pekingi nyári olimpia végéig terjedő időszakban.

Rajta kívül pályázott még Szabolcsi Károly, a kisújszállásiak vezetőedzője és Juhász István, a diósgyőriek mestere, a NUPI, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet Héraklész-programjának vezetője, ám utóbbi még az elnökségi határozat előtt gyakorlatilag visszalépett, részben annak következtében, hogy előzőleg az edzőbizottság is Szalai megbízatását pártolta.