Kedvező sorsolás a férfi kézilabda vb-selejtezőre

MTI
2006.02.05. 13:31
A magyar férfi kézilabda-válogatottnak Szlovákia csapata ellen kell kivívnia a 2007-es németországi világbajnokságon való részvétel jogát - derült ki a svájci Európa-bajnokság utolsó napján, Zürichben megtartott sorsoláson.

Skaliczky László szövetségi kapitány Eb-13. együttese az első mérkőzést idegenben játssza június 10-én vagy 11-én, a visszavágót pedig Magyarországon - a tervek szerint Szombathelyen, az új sportcsarnokban - rendezik egy héttel később.

A helyszínen tartózkodó Sinka László, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, komoly összefogásra van szükség, hogy sikerüljön kiharcolni a továbbjutást, mert a vb-szereplés az egyik záloga annak, hogy a pekingi olimpián is ott lehessen a gárda.

"Megfelelő összefogással és jó rákészüléssel legyőzhetők a szlovákok" - mondta a távirati irodának Skaliczky. "A két csapat jól ismeri egymást, sok szlovák játszik a magyar bajnokságban. Az ellenfelet biztosan fűti a vágy, hogy megmutassa, valójában mit tud, hiszen az Eb nem sikerült neki. Fontos lesz, hogy a mi csapatunkat mennyire kerülik majd el a sérülések, de az biztos, hogy a közelség szempontjából ideális a rivális, hiszen nem kell messzire utaznunk".

A vb-selejtezős párharcok:
Szlovákia-MAGYARORSZÁG
Szerbia és Montenegró-Csehország
Görögország-Lengyelország
Portugália-Ukrajna
Svájc-Oroszország
Szlovénia-Ausztria
Svédország-Izland
Románia-Norvégia

Az első mérkőzéseket június 10-én vagy 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharcok győztesei vehetnek részt a 2007-es németországi vb-n.