Schumacher szerint Rossi tehetséges a Forma-1-hez

MTI
2006.02.07. 08:53
Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka a L,Equipe-nek adott nyilatkozatában kijelentette: Valentino Rossinak megvan a tehetsége ahhoz, hogy az autósport elitkategóriájában szerepeljen.

"Hihetetlenül tehetséges. Mindig is az volt a véleményem, hogy motorról könnyebb átülni autóba, mint ugyanezt az utat fordítva bejárni" - mondta a Ferrari német világklasszisa a hozzá hasonlóan hétszeres világbajnok motorversenyző esetleges Forma-1-es szerepvállalásáról.

A média időről időre előszeretettel játszik el azzal a gondolattal, hogy Rossi lehetne Schumacher utódja az olasz istállónál. Annál is inkább, mert Alberto Ascari 1953-ban aratott diadala óta az olaszoknak nem volt világbajnokuk az autósport elitkategóriájában. A 26 éves motoros már négyszer tesztelte a Ferrari egyik gépét, és elképzelhető, hogy 2007-ben aláír a Jean Todt vezette csapathoz.

Rossi előbb vb-győztes lett a 125 és a 250 kcm-esek között, majd a királykategóriára váltott, amelyben 2001 óta öt vb-címet szerzett, előbb az akkor még létező 500 kcm-ben, majd négyszer az azt felváltó MotoGP-ben.