Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Nem tudatosan doppingolt az olimpiai bajnok tekvandós

MTI
2006.02.14. 19:13
Pozitív lett a doppingtesztje, de megúszta három hónapra szóló eltiltással Steven Lopez, az Egyesült Államok kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok tekvondósa.

A huszonhét éves, texasi illetőségű sportoló szervezetében L-metamfetamin nevű serkentőt találtak a múlt hónapban megejtett ellenőrzésen, jelentette be a USADA, az amerikai doppingellenes ügynökség, hozzátéve, az Egyesült Államok tekvondószövetségével egyetértésben ugyanakkor úgy ítélték meg, hogy a tiltott szer véletlenül és nem tudatos doppingolás eremdényeképpen kerülhetett a versenyző szervezetébe.

Ezzel együtt Lopeznek részt kell vennie egy doppingellenes felvilágosító-nevelő programban, utána azonban visszatérhet a versenysporthoz.

Figyelemre méltó, hogy alig egy hete kapott ugyancsak három hónapos eltiltást egy másik amerikai tekvondós, akinek a doppingvizsgálatkor marihuánát találtak a szervezetében.

A huszonegy éves Charles Smith egy január 7-i, Colorado Springs-i viadalon produkált pozitív mintát. Ő is vállalta, hogy büntetésének ideje alatt aláveti magát egy "átnevelő" tanfolyamnak. Smith eddigi legjobb nemzetközi eredménye egy bronzérem, amelyet tavaly augusztusban érdemelt ki a törökországi Universiadén, az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékain.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!