Az FTC kiütötte a Győrt a női kézilabda-bajnokság rájátszásában

MTI
2006.05.04. 09:38

A 45 percig szenzációsan játszó FTC nyert a címvédő vendég Győr ellen a női kézilabda NB I rájátszásában, és így a tabella élére ugrott. Alaposan belekezdett a hazai csapat, az ötödik percben már 4-0-ra vezetett. A folytatásban tovább nőtt az előny (8-2), a tartalékos Győr alárendelt szerepet játszott. A két európai kupafináléban érdekelt együttes furcsa mód nem volt azonos súlycsoportban: negyedóra elteltével 12-4-et mutatott az eredményjelző. Már az első félidőben az volt a kérdés, lesz-e kétszámjegyű a különbség. Végül a győriek egy kicsit jobban összpontosítottak, illetve a hazaiak voltak pontatlanok, így ez elmaradt.

A második félidőben csak az utolsó negyedórában tudott közelebb férkőzni az ETO, mert a népligetiek addig remekül védekeztek. A fáradtság miatt és a biztos vezetés tudatában a hazaiak már nem voltak eléggé motiváltak, és ennek következtében lett szorosabb az eredmény.

Az első és a második helyen álló csapatok rangadója nem hozott nagy csatát, mert a Ferencváros ezen a napon - legalábbis 45 percig - szenzációsan játszott.

Rájátszás az 1-4. helyért:
FTC-Győri Graboplast ETO KC 35-32 (19-11)
Az állás: 1. FTC 7 pont/3 mérkőzés (3), 2. Győr 6/3 (4), 3. Dunaferr 4/2 (2), 4. Debrecen 3/2 (1)
(Zárójelben az alapszakaszból hozott bónuszpontok)