Száz nap múlva kezdődik a szegedi kajak-kenu-vb

MTI
2006.05.09. 15:14
Száz nap múlva rajtol Szegeden, a Maty-éri olimpiai centrumban a 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokság, ebből az alkalomból kedden sajtótájékoztatón avatták fel a Démász Nyrt. székházán azt a visszaszámláló órát, amelyet az 1998-as vb és a 2002-es Európa-bajnokság kapcsán már jól ismerhetnek a helyiek.

Ezúttal a Démász-Szeged kétszeres olimpiai bajnoka, Janics Natasa, valamint a vele párosban ötkarikás első Kovács Katalin leplezte le a "időtáblát".

A csongrádi megyeszékhely egyébként a legek világbajnokságára készül, legalábbis erről beszélt a város első embere. Botka László polgármester reményét fejezte ki, hogy Szeged méltó házigazdája lesz a sportág várhatóan legnagyobb és legsikeresebb seregszemléjének.

"Ennek érdekében az eddig tapasztalt hatékony és összefogott munkára a továbbiakban is szükség lesz" - tette hozzá.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke, Kadler Gusztáv azt vázolta, hogy vajon kinek hogyan telhet a következő száz nap.

"A versenyzőknek biztosan hosszú lesz, hiszen még az első válogatón sincsenek túl, a szervezőknek viszont rövid, mert van még tennivaló a viadalnak otthont adó pályán" - mondta.

Ezután két szponzori aláírás következett: előbb Botka negyvenmilliós, majd a Démász Nyrt. nevében Hiezl József több mint tízmilliós szerződést írt alá a sportági szövetséggel. Ezzel mindkét fél a kiemelt támogatók sorába lépett.

Két további szponzor akciókkal kedveskedik a vb-re érkezőknek, illetve a jegytulajdonosoknak az esemény alatt. A T-Mobile tíz százalék kedvezményt ad azoknak a belépőbirtokosoknak, akik dominócsomagot vesznek az esemény ideje alatt, míg a Mol Nyrt. Legyen élelmes!-akciójában a cég két szegedi kútjánál legalább tíz liter üzemanyagot vásárlók kis élelmiszercsomaggal gazdagodnak.