Csak a Janics, Kovács páros nyert a duisburgi Világkupán

MTI
2006.05.27. 16:46
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa páros révén egy első helyet szereztek a magyarok a duisburgi kajak-kenu Világkupa-verseny szombati, 500 méteres döntőiben. Ezen kívül három ezüst- és két bronzérem jutott a küldöttségnek.

A klasszis duó magabiztosan jutott a fináléig, ahol a németek első számú egysége, a rutinos Katrin Wagner-Augustin és Fanny Fischer (a nyolcszoros ötkarikás bajnok Birgit Fischer unokahúga) alkotta kettős előtt ért célba.

A férfiaknál K-1-ben az olimpiai bajnok kanadai Adam van Koeverden nyert. Benkő Zoltán egy századdal kapott ki a spanyol Carlos Perez Rialtól, így a harmadik helyre kényszerült. K-2-ben a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor egység az utolsó métereken szenvedett vereséget a négyszeres világbajnok, olimpiai címvédő német Ronald Rauhe, Tim Wieskötter duótól.

A fiatalokból álló férfi négyes féltávnál még vezetett a vb-címvédő fehéroroszok előtt, ám végül huszonkilenc századdal kikapott. Ehhez az egységhez hasonlóan az ideiglenes összeállításban szereplő női négyesnek sem kellett volna sok a németek legyőzéséhez.

A kenusoknál a Kolonics György, Kozmann György páros harmadik lett, egyesben pedig Vajda Attila nagy hajrával ötödikként zárt.

Paksy Tímea (k-1) - miután a középfutamban legyőzte az olaszok nagyasszonyát, Josefa Idemet - a döntőben csak kilencedikként ért célba.