Árpád
-1 °C
9 °C

Doppinggyanúval őrizetben két orvos

MTI
2006.05.27. 18:09
Két gyanúsítottat - a Liberty Seguros profi kerékpáros csapat orvosát, Eufemiano Fuentest és az együttes laborjának vezetőjét, José Luis Merinót - vett őrizetbe szombaton a spanyol rendőrség.

Mindkettejüket hat órán keresztül hallgatta ki az üggyel foglalkozó vizsgálóbíró. Fuentesék fejenként százhúszezer euró óvadék ellenében elhagyhatták volna a fogdát, de nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A rendőrség több szálon nyomoz, de egyelőre nem várható újabb őrizetbe vétel elrendelése.

"A nyomozás érdekeire való tekintettel több konkrétummal nem szolgálhatok, de világklasszis versenyzők is érintettek lehetnek a botrányban" - jelentette ki Joan Mesquida rendőrfőnök.

A botrány kedden robbant ki, amikor a rendőrség a Liberty Seguros laborjában tartott házkutatás során kétszáz tasak vérkészítményt és a doppingoláshoz szükséges egyéb eszközöket foglalt le. A csapat névadó főszponzora egy nappal később bejelentette a támogatói szerződés azonnali hatályú felmondását.

Jaime Lissavetzky sportminiszter szombaton kijelentette: az ügyet a legapróbb részletig kivizsgálják, és minden vétkes megkapja büntetését.

"Senkire és semmire nem leszünk tekintettel, nem számít a múlt, az eredménylista, egyetlen törvénysértő sem maradhat tovább a spanyol sportélet berkeiben."

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.