Doppinggyanúval őrizetben két orvos

MTI
2006.05.27. 18:09
Két gyanúsítottat - a Liberty Seguros profi kerékpáros csapat orvosát, Eufemiano Fuentest és az együttes laborjának vezetőjét, José Luis Merinót - vett őrizetbe szombaton a spanyol rendőrség.

Mindkettejüket hat órán keresztül hallgatta ki az üggyel foglalkozó vizsgálóbíró. Fuentesék fejenként százhúszezer euró óvadék ellenében elhagyhatták volna a fogdát, de nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A rendőrség több szálon nyomoz, de egyelőre nem várható újabb őrizetbe vétel elrendelése.

"A nyomozás érdekeire való tekintettel több konkrétummal nem szolgálhatok, de világklasszis versenyzők is érintettek lehetnek a botrányban" - jelentette ki Joan Mesquida rendőrfőnök.

A botrány kedden robbant ki, amikor a rendőrség a Liberty Seguros laborjában tartott házkutatás során kétszáz tasak vérkészítményt és a doppingoláshoz szükséges egyéb eszközöket foglalt le. A csapat névadó főszponzora egy nappal később bejelentette a támogatói szerződés azonnali hatályú felmondását.

Jaime Lissavetzky sportminiszter szombaton kijelentette: az ügyet a legapróbb részletig kivizsgálják, és minden vétkes megkapja büntetését.

"Senkire és semmire nem leszünk tekintettel, nem számít a múlt, az eredménylista, egyetlen törvénysértő sem maradhat tovább a spanyol sportélet berkeiben."