Bemutatták a hazai sportirányítás új vezetőit

MTI
2006.07.13. 15:20
Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter csütörtökön mutatta be Elbert Gábort, a tárca sportért felelős szakállamtitkárát és Lányi András főosztályvezetőt.

A sport szakállamtitkárságon belül négy osztály lesz, a stratégiai és nevelési részleget Györfi János, a sportigazgatásit Fazekas Attila, a versenysportot és utánpótlást pedig Lukács Zsuzsanna vezeti. A szabadidős sportosztály irányítóját még nem nevezték meg. A sportlétesítmény-fejlesztési titkárság élén Görözdi György áll.

Lamperth Mónika a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakállamtitkársághoz tartozó területek célkitűzése egyebek mellett a sportinfrastruktúra fejlesztése, egy kiszámítható pályázati, támogatási rendszer kialakítása. A miniszter fontosnak nevezte a sporttal foglalkozó szakemberképzés tartalmi megújításának ösztönzését is, ezen belül elsősorban a testnevelőtanár-képzés fejlesztését.

Mint mondta, kezdeményezik, hogy - egyeztetve az érintettekkel - a jelenlegi öt köztestület kettőre csökkenjen.

Konkrét teendőnek nevezte a Puskás Ferenc Stadion fejlesztését és korszerűsítését, a sportiskolai rendszer egységes keretbe foglalását, valamint a doppingstratégia elfogadtatását, gyakorlati megvalósítását.